Perpara se te krijonte grupin e famshem te rrokut Led Zeppelin kengetari Robert Plant ishte pjestar i nje grupi bluz te quajtur Band of Joy. Tani 40 vjet me vone ai ka hedhur ne treg CD e re me kenge te vjetra si dhe me bashkepunime me kengetare dhe krijime kengesh si Darell Skot dhe Peti Grifin


Ne moshen 62 vjecare Robert Plant kendon disi me nota me te buta se ckendonte gjate diteve kur ishte pjese e grupit Led Zeppelin. Albumi Band of Joy eshte nje nderthurje e tingujve te koherave te vjetra se bashku me tingujt e muzikes blugrass ku permendet dueti me Alison Kraus nje duet qe ka fituar cmimin Grammy. Kenget e albumit Band of Joy jane nje perzierje e muzikes kantri rrok dhe folk. shte madje edhe ripunim i kenges hit You cant buy my love i kengetares teksane Barbara Lin.


You cant buy my love


Albumi Band of Joy eshte nje produkt i bashkepunimit te kengetarit Robert Plan dhe kitaristit Badi Miller. Miller gjithashtu kendon ne disa prej kengeve te albumit si Falling in love again e regjistrura per here te pare nga grupi The Kelly Brothers ne ikago. Plant e Miller e kane perpunuar kengen per albumin e tyre Band of Joy.


Falling in love again.


Te gjitha kenget jane ripunime apo perseritje te kengeve me te spikatura amerikane kantri soul apo bluz. Robert Plant ka shkruar per kete album dhe kenge te reja ne bashkepunim me Buddy Millerin. Kengetaret legjandare te rrokut britanik Richard Thompson dhe Linda Thompson jane mes kengetareve te albumit Band of Joy. Kenga e tyre Shtepia e letrave eshte risjelle ne kete album me pak ndryshime nga krijimi origjinal.


House of cards.