brbrMazhoranca ka vendosur te rrezoje propozimin e socialistit Taulant Balla per shfuqizimin e nenit 62 te ligjit per median audiovizive Nenkryetari i Komisionit te Medias Alfred Peza ka sqaruar se shumica ka vendosur te degjoje verejtjet e faktorit nderkombetar te OSBE Bashkimit Europian dhe Keshillit te Evropes te cilat ne nje ze deklaruan se shfuqizimi i nenit 62 cenon konkurrencen ne tregun mediatik favorizon monopolet dhe demton pavaresine e medias Ky pozicionim i mazhorances gjeti mbeshtetjen e Partise Demokratike e cila qe ne fillim ka dale kunder amendamentit Balla 6 muaj me pare deputeti socialist Taulant Balla depozitoi ne kuvend nje projekt-ligj ku kerkonte shfuqizimin e nenit 62 i cili rregullon ceshtjen e pronesise ne media si dhe shperndarjen e reklamave Komisioni i Medias me konsensus vendosi ti kerkoje mendim Bashkimit Europian Keshillit te Evropes dhe OSBE per kete propozim Te tre organizmat derguan opinionin e tyre ku kritikonin ashper amendamentin Balla dhe kerkonin qe ai te mos pranohej si rrezik per lirine e mediasbrbr
br