Dy jave pas rreshqitjes globale ne tregjet financiare, qe i detyroi udheheqesit boterore te ndermerrnin vendime, vlerat e aksioneve ne bursat e Europes dhe Azise kane filluar te rriten. Plani antikrize duket se ka injektuar doza te forta optimste ne tregjet nderkombetare nga europa ne Azi. Perjashtim nga kjo tendence ben bursa kineze qe ka hapur transaksionet me nje humbje prej 32,5 per qind.