Eksportet shqiptare kane njohur rritje te dukshme gjate ketij viti.Kerkesa per metale, minerale dhe lende te tjera ka bere qe ne vlere eksportet per keto mallra te jene 50 per qind me te larta se ne vitin 2007.Vendet ku eksportohet me shume vijojne te jene Italia dhe Greqia.