mimet e mallrave t prodhuara n vend kan shnuar rritje n 3-mujorin e par t vitit 2010. Sipas t dhnave t INSTAT-it, energjia, industria prpunuese kan pasur nj kosto m t lart pr t’u prodhuar gjat ktij tremujori. Sipas t dhnave t INSTAT-it, n tremujorin e par t vitit 2010, Indeksi i mimeve t Prodhimit arriti 108.5 pr qind (viti 2005 = 100), duke shnuar nj ulje prej 1.4 pr qind kundrejt tremujorit t katrt 2009. Ndryshimi vjetor i Indeksit t mimeve t Prodhimit sht -0.2 pr qind. Industria Nxjerrse shnoi nj rritje prej 6.3 pr qind. Ktu mund t prmendim rritjen e mimeve t produkteve n aktivitetet “Nxjerrja e produkteve energjetike” me 10.6 pr qind. Indeksi i mimeve t Prodhimit n degn “Industri Prpunuese” shnoi rritje me 1.7 pr qind. Brenda saj mund t prmendim rritjen e mimeve t prodhimit t produkteve n aktivitetet: “Industria ushqimore” me 0.3 pr qind, “Industria tekstile” me 3.5 pr qind, “Metalurgjia dhe prpunimi i metaleve” me 4.6 pr qind. Ndrsa mimet e prodhimit n aktivitetet e tjera si: “Industria kimike”, “Fabrikimi i pajisjeve elektrike dhe elektronike” kan shnuar ulje prkatsisht me 0.2 pr qind dhe 0.7 pr qind. Indeksi i mimeve t Prodhimit pr produktet vendase arriti 105.5 pr qind, duke shnuar nj ulje prej 3 pr qind krahasuar me tremujorin e katrt 2009. Ktu mund t prmendim rritjen e mimeve n degt “Industri nxjerrse” prej 6.6 pr qind dhe “Industri prpunuese” prej 1.2 pr qind. Indeksi i mimeve t Eksportit (viti 2005 = 100) arriti 117.7 pr qind, duke shnuar nj rritje prej 2.3 pr qind krahasuar me tremujorin e mparshm. Ktu mund t prmendim rritjen e mimeve t produkteve n degn “Industri prpunuese” me 2.3 pr qind.