Inspektorati i ndrtimit i Komuns s Prishtins rrnoi disa objekte pa leje, t cilat ishin ndrtuar gjat nntorit, muaj kur n vend u mbajtn zgjedhjet komunale.Fillimisht u rrnuan tri ndrtime t ndrtuara n pron komunale, n lagjet Prishtina e Re, Mati dhe Kodra e Trimave, njofton zdhnsi i Komuns, Muhamet Gashi, nprmes nj komunikate pr shtyp.M pas, inspektorati i ndrtimit filloi m puntor fizik largimin e katit t ndrtuar pa leje t n objekti investitori i t cilit ka
tejkalimin e lejes ndrtimore n rrugn Maliq Pash Gjinolli. Gjithashtu pritet t rrnohet edhe mbindrtimi i nj objekti n lagjen Arbria.Aksioni i rrnimit sht ndihmuar nga Policia e Kosovs dhe puntort e ndrmarrjes Hortikultura.