Ne rrugen nacionale Himare-Sarande si dhe ne brendesi te qytetit te Himares te binin ne sy

shume shkrime te shkruara ne greqisht. Tashme qe fushata ka pak dite qe ka filluar pervec posterave te kandidateve te cilet garojne per kreun e Himares te bien ne sy shkrime ne gjuhen greke. Ne to shahen camet e ameria si p.sh. Fuck ameri amet race e qelbur nderkohe qe fjalet ne greqisht ishin te nje domethenieje tjeter si Himara eshte greke Vorioepiri toke greke Himara baraz Greqi Himara eshte pjese e Greqise etj.
Ne qytetin e Himares keto shkrime jane te perhapura ne pothuajse te gjitha rruget paresore e dytesore por dhe ne aksin nacional Vlore-Himare-Sarande. Shkrimet nisnin qe ne hyrje te Dhermiut e deri ne brendesi te qytetit te Himares. Krahas shkrimeve greke ndodhej edhe flamuri grek. Ngjarje te tilla jane zhvilluar gjithmone ne prag fushatash te zgjedhjeve si vendore ashtu dhe qendrore. Disa qytetare qe sduan te identifikohen shprehen se ato jane

shkruar gjate nates duke gdhire e merkure dhe se me pare nuk kishte shkrime te tilla.