Rumania do te dergoje kete vit 600 trupa shtese ne Afganistan, duke e cuar ne 1.600 pranine e saj ushtarake ne kete vend.
Lajmin e bejne te ditur agjencite lokale, te cilat iu referohen burimeve te aferta me qeverine e Bukureshtit. Rumania, vendi i dyte per nga varferia ne Bashkimin Evropian dhe anetare e NATO-s prej vitit 2004, ka qene aleate e palekundur e Uashingtonit ne operacionet ushtarake ne Irak dhe ne Afganistan.