Rusia nis te shkaterroje arsenalin e vet kimik te akumuluar ne fabriken e Sucit qe prej vitit 1941. Ne inaugurimin e punes se saj ishin te pranishem perfaqsues nga SHBA Britania, Franca e Kanadaja vende qe kane kontribuar ne financimin e projektit. Kjo fabrike do te kete aftesine te shkaterroje 1700 ton helmesh kimike. Midis armeve kimike qe ndodhen ne Suci figuron gazi sarin dhe gazi me i fuqishem ne kategorine e nervineve VX. Rusia eshte impenjuar te shkaterroje arsenalin e saj kimik brenda vitit 2012.