Presidenti amerikan Barak Obama pritet të shpallë sot projekt-buxhetin për vitin 2014, një plan që nuk kënaq shumë anëtarë të të dyja partive.

 

Buxheti i presidentit përfshin shkurtime në programet qeveritare, sigurimet shoqërore dhe Medicare. Projekt-buxheti përfshin edhe rritjet e taksave për të pasurit.

 

Zoti Obama thotë se buxheti i propozuar nuk është plani i tij ideal për të shkurtuar deficitin. Por, ai e quan atë një kompromis për të dalë nga ngërçi i tanishëm fiskal, ndërkohë që republikanët duan më shumë shkurtime të shpenzimeve qeveritare dhe kundërshtojnë rritjen e taksave.