Administrata Obama ka propozuar reforma te rendesishme ne menyren si financohet tregu i shtepive kryesisht me synimin per te reduktuar rolin qe luan aktualisht qeveria ne kete treg.


Probleme te shumta ne tregun e shtepive luajten nje rol te rendesishem ne krizen e fundit financiare. Pamundesia e shume amerikaneve per te shlyer kredite e shtepive goditi rende dy kompani te medha financimi Fennie Mae dhe Freddi Mac. Keto dy kompani se bashku me Administraten Amerikane te Strehimit zoterojne 90 per qind te kredive ne Shtetet e Bashkuara.


Shume kritike thone se kjo industri do te ecte me mire nese administrohej nga kompani private.