Bisedimet Start mes SHBA-se dhe Rusise per shkurtimin e arsenalit berthmor respektiv te te dyja vendeve jane drejt perfundimit te tyre.
Lajmi njoftohet prej Uashingtonit, ku saktesohet se pas nje bisede telefonike mes presidentit Obama dhe kolegut rus Medvedev, te dyja vendet ndodhen ne fazen e fundit te procesit.Nese do te arrihej nje marreveshje Start 2 do te pasonte Start 1 se ciles I mbaroi afati me date 10 dhjetor.