pProkurori i Disktriktit Lindor te New York-ut ka paraqitur ne gjyq akuzen kunder nje grupi te rinjsh qe akuzohen si autore te nje skeme mashtruese ne uebsajtin e njohur te ankandeve personale e-bayp
pTe pandehurit gjashte rumune dhe nje shqiptar akuzohen se ofronin shitje automjetesh varka dhe objekte te tjera te shtrenjta te cilat ne fakt nuk i zoteronin Bleresit qe genjeheshin dhe dergonin parate perfundonin pa mallin qe mendonin se po blinin Zakonisht viktimat genjeheshin me vertetime e certifikata pronesie fallcop
pUdheheqesi i grupit eshte shpallur ne kerkim nga Interpoli Ai quhet Nicolae Popescu Te akuzuarit e tjere jane rumunet Daniel Alexe Dmitru Daniel Bosogioiu Ovidiu Cristea Tudor Barbu Lautaru dhe Dragomir Razvan si dhe shqiptari Fabjan Memep
pPervecse ne e-bay grupi postonte reklama per mallra te paqena edhe ne uebsajte te tjera shitblerjeje si Carscom AutoTradercom and CycleTradercom etjp
pGrupi kishte krijuar nje numer uebsajtesh te tyre per kompani shitje makinash e mjetesh lundrimi Ne fakt keto kompani nuk ekzistonin Faqet e tyre ne internet ishin vetem per mashtrimp
pRreth 800 vete jane genjyer prej kesaj bande mashtruesish sipas prokurorit Dhe banda mashtruseve ka fituar deri ne nje milion dollare per mallra qe nuk ekzistoninp
pIllyria Shekulli Online ELp

br styleclearboth