Një komision i pavarur analizues i ka rekomanduar administratës Obama të bëjë ndryshime të gjera në programet qeveritare të përgjimit.


Raporti me 46 rekomandime specifike u publikua dje pasi Presidenti Obama u takua me anëtarët e komisionit.


Zyrtarë të Shtëpisë së Bardhë thonë se presidenti dhe ekipi i tij i sigurisë kombëtare do ta studiojnë dokumentin dhe do të vendosin cilat rekomandime të zbatojnë.


Raporti thekson nevojën për të kufizuar mbledhjen e tabulateve telefonike dhe të dhënave të internetit, si dhe për reforma në Agjencinë për Sigurinë Kombëtare.


Zbulimi i programeve të përgjimit nga ish-kontraktori i agjencisë Edward Snowden u pasua me shqetësim të gjerë publik për programet qeveritare të përgjimit.