Ulje emergjente e një Boeing 737 Max 8 nga Florida Jugperëndimore. Aeroplani, i cili nuk kishte pasagjerë, por u nis drejt Kalifornisë, ku linja ajrore po grumbullon një pjesë të Boeing 737, sapo ishte larguar nga Orlando.


Ekuipazhi, shpjegon Aviacioni i Administratës Federale, lëshoi alarmin pak minuta pasi ngritja duket të jetë një problem me një motor dhe u kthye mbrapsht. Autoritetet e hetojnë incidentin.


Aeroplani ishte pa pasagjerë për shkak të bllokadës të vendosur nga Administrata Federale e Aviacionit, agjencia amerikane për aviacionin civil, pas incidenteve të modelit të avionit në Indonezi dhe Etiopi.


Problemi që u shfaq, megjithatë, nuk do të ishte i lidhur me ato të hasura në dy aksidentet e fundit tragjike.