Dhoma e Ulët e Parlamentit të Rusisë kaloi në një lexim të dytë projekt-ligjin për ratifikimin e paktit START me Shtetet e Bashkuara.


349 deputetë votuan në favor të projekt-ligjit për Marrëveshjen e Reduktimit Bërthamor.


Duma ruse i dha mbështetjen fillestare START-it të ri më 24 dhjetor, ndërsa leximi i tretë dhe i fundit pritet gjatë këtij muaji.