Presidenti francez Nicolas Sarkozy u ka bere nje apel homologeve dhe qeverive te vendeve te tjera qe t’i kushtojne me shume vemendje ceshtjeve sociale.

Sipas Sarkozy, progresi ekonomik dhe ai social, te prekur nga kriza financiare, nuk mund te ecin pa njeri-tjetrin.

“Kriza financiare, qe eshte e paprecedent, ka pasur efektet e saj ndaj situates ekonomike boterore dhe ne nuk mund te shmangim problemet e metejshme te saj pa kthyer vemendjen tek problemet sociale”, ka deklaruar Sarkozy.