Senati kunder projekt-ligjit te armeveE enjte 18 Prill 2013 0857

Senati kunder projekt-ligjit te armeveSenati amerikan hodhi poshte propozimin dypartiak per te zgjeruar kontrollet e biografise per personat qe duan te blejne arme zjarri megjithese anketat tregojne se pjesa me e madhe e amerikaneve e mbeshtesin kete masePesedhjete e kater senatore votuan pro propozimit por ne baze te rregullave te Senatit masa nuk mund te miratohet pa marre 60 vota pro Projekt-ligji do te kishte zgjeruar kontrollin e biografise per personat qe duan te blejne arme duke perfshire blerjet ne panaire armesh dhe permes internetit por do te perjashtonte personat qe blejne arme nga te afermit Presidenti Barack Obama e cilesoi voten si nje dite turpi ne Uashington Ai tha se lobi i armeve te zjarrit dhe aleatet e tij kane genjyer me ndergjegje te plote per projekt-ligjin dhe senatoret qe e kundershtuan projekt-ligjin ishin influencuar nga frika dhe nxitur nga karriera politike Zoti Obama ka kerkuar forcimin e ligjeve per kontrollin e armeve qe pas masakres se 14 dhjetorit ne nje shkolle fillore ne Konektikat ku gjeten vdekjen 26 civile 20 prej te cileve femije p