Dhjetra mij mbshtets t Partis Komuniste u mblodhn srish prpara Parlamentit pr t protestuar kundr planit t kursimeve t ndrmarr nga qeveria greke, Bashkimi Europian dhe Fondi Monetar Ndrkombtar. Me parrulla n duar ata i krkonin qeveris t hiqte dor nga masat ekonomike, q sipas tyre do t ulin nivelin e jetess e do t shkatrroj ekonomin e shum familjeve n shtetin fqinj. Plani i qeveris prfshin ngrirjen e pagave n sektorin publik, rritjen e taksave, uljen e ndihms sociale pr t varfrit etj. Borxhi aktual i qeveris greke arrin n 13.6 % t Prodhimit t Brendshm Bruto. Muajin e kaluar, Fondi Monetar dhe Bashkimi Europian i akorduan qeveris n Athin nj paket ndihmash me vler 110 miliard Euro.