Shen Maria e BeratitE diel 20 Janar 2013 1319

Shen Maria e BeratitShen Maria e Beratit nje drame e cila mban firmen e Namik Dokles eshte ngjitur si premiere mbremjen e te shtunes ne teatrin Andon Zako ajupi te qytetit te Korces Nen regjine e Dhimiter Orgockes pjesa i vendos ngjarjet ne mesjeteVete Dokle eshte shprehur se drama i kushtohet perpjekjeve shekullore te njerezve te shquar per te garantuar mbijetesen e identitetit tradites dhe shpirtit te kombit shqiptar Ne qender te vepres eshte jeta e nje piktori qe pikturon Shen Marine ne nje kishe te Beratit cka asocon personazhin me jeten e Onufrit Aktoret e teatri te Korces si Albano Prodani Koco Qendro Andrea Pepi apo Zamira Kita ishin protagonistet e drames shqipp