Ne vitet ’80, 0.4 per qind e shqiptareve vuanin nga diabeti, ndersa sot shifra e te semureve eshte 4%.Po kaq alarmante jane shifrat dhe tek femijet. Mbi 1 mije femije vuajne nga diabeti, per shkak te mbipeshes.