Plot 134 oficere te larte te Forcave te Armatosura te Shqiperise jane liruar ne menyre te befasishme nga detyra dhe brenda nje muaji do te dalin ne rezerve. Me urdhrin nr.930 date 27 maj 2011 te firmosur nga ministri Arben Imami Ministria e Mbrojtjes urdheroi daljen ne rezerve te oficereve aktive duke nisur qe nga fundi i qershorit 2011.
Por disa prej oficereve te listes qe posedon Shekulli nuk jane pranuar te futen neper institucionet ku punojne kur jane kthyer per te nisur javen e punes te henen dy dite me pare. Urdhri eshte firmosur te shtunen ne mbremje vone kur administrata eshte pushim dhe pa dijenine e personave te futur ne liste- tha nje zyrtar i Ministrise se Mbrojtjes dhe disa prej oficereve te larguar nga puna jane vene te henen para faktit te kryer.
Shekulli tentoi te bisedoje me dy prej oficereve qe Ministria e Mbrojtjes urdheroi ti nxjerre ne lirim kolonelin Kujtim Rustemaj dhe kolonele Suzana Jahollari te cilet refuzuan te komentonin urdhrin e ministrit Imami.
Ministri i Mbrojtjes i ka dhene te gjithe ushtarakeve te larguar lejen e zakonshme te detyrueshme per vitin 2011 nga data nje qershor deri ne fund te muajit. E me pas te drejtat financiare iu nderpriten ne 1 korrik 2011 per tu trajtuar me pas sipas ligjit per sigurimin shendetesor suplementar.
Nje zyrtar i Ministrise se Mbrojtjes deklaroi per gazeten Shekulli se gjithcka eshte bere konform ligjit dhe sipas kritereve qe duhet te plotesoje ushtria shqiptare pas anetaresimit ne NATO ne prill 2009. Sipas tij lirime te tilla kane ndodhur edhe gjashte muaj me pare dhe serish do te vijojne. Por ish-ushtarake te kontaktuar nga gazeta thane se spastrimet e fundit te ministrit Imami jane ne dem te afrimit te ushtrise shqiptare me standardet e ushtrive te tjera te vendeve anetare te Aleances.
Ne listen e gjate shumica e oficereve te liruar jane kolonele nenkolonele dhe majore dhe te larguar nga gati te gjitha armet e Forcave te Armatosura te Republikes se Shqiperise.
LISTA

134 oficeret qe lirohen nga detyra dhe dalin ne rezerve
1. Kolonel Kujtim Mal RUSTEMAJ deri tani me detyre Komandant i Regjimentit te Mbeshtetjes te Shtabit te Pergjithshem te FA.

2. Kolonel Baki Zeqo BALA deri tani me detyre Drejtor i Drejtorise se Modernizimit ne DPBM te Ministrise se Mbrojtjes.

3. Kolonel Rraqi Petro QARRI deri tani me detyre Zv/komandant i Forces Ajrore.

4. Kolonel Thimi Miti HUDHRA deri tani me detyre Shef i Qendres se Analizave te Mbrojtjes ne KDS.

5. Kolonel Astrit Kareman ALIA deri tani me detyre Pergjegjes i Sektorit te Protokollit ne Ministrine e Mbrojtjes.

6. Kapiten i Rangut te I-re Harrilla Jorgji DAFA deri tani me detyre Drejtor i Kantierit te Ndertimit te Anijeve ne Forcen Detare.

7. Kapiten i Rangut te I-re Roland Peci NASTO deri tani me detyre Shef i Shtabit te Forces Detare.

8. Kolonel Ruzhdi Petrit RUSTEMI deri tani me detyre Drejtor i Drejtorise se Programit te Mbrojtjes ne SHPFA.

9. Kolonel Sina Musa BUNGURI deri tani me detyre Shef i QMS ne KDS.

10. Kolonel Skender Aqif KADIU deri tani me detyre Shef/drejtues i kurseve/KTHSH/ KKSHP ne AM ne KDS.

11. Kolonele Suzana Halit JAHOLLARI. deri tani me detyre Komandant e ANO ne KDS.

12. Kolonel Vait Bajram GOLIKJA deri tani me detyre Shef i Deges se Operacioneve ne BrMR.

13. Kolonel Zaim Sami KUI deri tani me detyre keshilltar per NATO-n ne Kabinetin e Shefit te Shtabit te Pergjithshem te FA.

14. Nenkolonel Zenun Islam FERRO deri tani me detyre Oficer Shtabi per Planifikim Furnizim me A-M ne Drejtorine Logjistike ne Shtabin e Pergjithshem te FA.

15. N/kolonel Agim Vangjel PRIFTI deri tani me detyre Komandant i Rajonit te II-te te Batalionit te Armatim-Municion te Brigades Logjistike.

16. N/kolonel Besnik Fahri KRAJA deri tani me detyre Inspektor /OFicer Shtabi ne Drejtorine e Inspektimit te Pergjithshem te Ministrise se Mbrojtjes.

17. N/kolonel Gjok Ndue LLESHI deri tani me detyre Oficer Shtabi per Doktrinen e perbashket/pedagog ne Qendren e Doktrinave e Manualeve ne Akademine e Mbrojtjes ne KDS.

18. N/kolonel Isuf Rakip KARAJ deri tani me detyre Oficer Shtabi per Forcen Tokesore ne Sektorin e Planifikimit te Forces ne Drejtorine e Planifikimit dhe Monitorimit te Mbrojtjes ne Shtabin e Pergjithshem te FA.

19. N/kolonel Kastriot Ibrahim GOXHABELLI deri tani me detyre Shef i Zyres se Komandantit te Forces Detare.

20. N/kolonel Alfred Ramiz DISHA deri tani me detyre Shef i Deges se Arsimimit ne AUS ne KDS.

21. N/kolonel Bardhyl Shyqyri BUSHATI deri tani me detyre Pergjegjes i Sektorit te Nderveprimit dhe Transformimit ne Drejtorine e Planifikimit dhe Monitorimit te Mbrojtjes ne Shtabin e Pergjithshem te FA.

22. N/kolonel Benart Hiqmet ZOTAJ deri tani me detyre Shef e pedagog ne Seksionin e Teorise e Luftes dhe Strategjise ne AM ne KDS.

23. N/kolonel Haziz Sadik ALLGJATA deri tani me detyre Shef i Deges se Prokurimeve ne Brigaden Logjistike.

24. N/kolonel Kujtim Zarif ZYFI deri tani me detyre Oficer Shtabi per Operacionet Luftarake dhe Gatishmerise ne Degen e Operacioneve ne Shtabin e Forces Tokesore.

25. N/kolonel Naim Fuat DANAJ deri tani me detyre Oficer Shtabi per Planizimin Logjistik ne Shtabin e Forces Ajrore.

26. N/kolonel Pellumb Nevruz ASLLANAJ deri tani me detyre Ofcer shtabi per doktrinat/standardet dhe programet ne Drejtorine e Operacioneve dhe Stervitjes ne SHPFA..

27. N/kolonel Pellumb Ethem SHEHU deri tani me detyre Shef i Deges se Personelit ne KDS.

28. N/kolonel Roland Jorgji LLAZARI deri tani me detyre Shef i Zyres te Inventarizimit te Pronave ne Drejtorine e Menaxhimit te Pronave e Materialeve ne DPBM.

29. N/kolonel Spiro Kico PANGO deri tani me detyre Specialist ne Drejtorine e Politikave Strategjike te Mbrojtjes dhe Sigurise ne DPPM ne Ministrine e Mbrojtjes.

30. N/kolonel Adriatik Vesel META deri tani me detyre specialist pergjegjes per operacionet detare ne QNDOD ne Ministrine e Mbrojtjes lirohet nga detyra dhe del ne rezerve.

31. N/kolonel Agim Miftar LLESHI deri tani me detyre shef i Deges se Planifikimit te Strvitjes ne QMS ne KDS lirohet nga detyra dhe del ne rezerve.

32. N/kolonel Agustin Ded OKU deri tani me detyre specialist studiues ligjor ne QAM ne KDS.

33. N/kolonel Avdyl Xhevit MEAJ deri tani me detyre Zv/komandant i Policise Ushtarake e Shef i Departamentit te Zbatimit te Ligjit ne PU.FA.

34. N/kolonel Bashkim Shefki BALLA deri tani me detyre Komandant i Qendres se Mbeshtetjes ne KDS.

35. N/kolonel Behar Halit SALILLARI deri tani me detyre Pergjegjes Sektori i Perkujdesjes Sociale ne Drejtorine e Perkujdesjes ne DBNJ ne Ministrine e Mbrojtjes.

36. Kapiten i Rangut te II-te Bekim Izet GODAJ deri tani me detyre Shef i Departamentit Detare ne SHT ne KDS.

37. N/kolonel Engjell Ramadan BEGAJ deri tani me detyre ofcer shtabi STANAG/APFA dhe jonit ne QMS ne KDS.

38. Kapiten i Rangut te II-te Fatmir Ismail HOXHAJ deri tani me detyre Pergjegjes i Sektorit te Operacioneve Detare ne QBO ne SHPFA.

39. N/kolonel Fatos Kareman ALIAJ deri tani me detyre ofcer shtabi per arsimimin ne AM ne KDS.

40. N/kolonel Flamur Halit HOXHA deri tani me detyre Zv/komandant i Bazes Kugove ne Forcen Ajrore.

41. N/kolonel Florenc Baze DYRMISHI deri tani me detyre shef i Sektorit te Mbeshtetjes ne QRZ ne SHIU.

42. N/kolonel Gezim Shefqet MYRTAJ deri tani me detyre Shef i Sekretarise dhe Shifres ne KDS.

43. N/koloneI Gezim Adem BEQIRI deri tani me detyre specialist i sigurise fizike/informaconit ne Degen e Operacioneve ne Forcen Tokesore.

44. N/kolonel Gezim Tajar BAZE deri tani me detyre Shef e specialist i parashikimit ne Stacionin Metrologjik ne Forcen Ajrore.

45. Kapiten i Rangut te II-te Gjergji Spiro KOO deri tani me detyre Zv/Drejtor i Kantierit te Ndertimit te Anijeve ne Forcen Detare.

46. N/kolonel Gjet Mark BUSHI deri tani me detyre Komundant i Rajonit Tirane ne Batalionin AM ne Brigaden Logjistike.

47. N/kolonel Hamdi Ramadan CARA deri tani me detyre shef i deges se finances ne Br MR.

48. N/kolonel Hekuran Ali RRAPI deri tani me detyre pergjegjes i sektorit te transportit ne J-4 ne SHPFA.

49. N/kolonel Hysni Mehmet MIFTARI deri tani me detyre Shef i Deges se Poligoneve ne QMS ne KDS.

50. N/kolonel Ilir Thoma PRIFTI deri tani me detyre specialist ne Sektorin e Koordinimit te ATASHEVE ne Drejtorine e Marredhenieve me Jashte ne DPPM ne Ministrine e Mbrojtjes Shef.

51. N/kolonel Ymer Zeqir GALLUSHI deri tani me detyre Shef i Deges se Arsimimit ne SUT ne KDS.

52. N/kolonel Kadri Ibrahim DAUTI deri tani me detyre ofcer shtabi per artilerine e mjeteve te blinduara ne J-3 ne SHPFA.

53. N/kolonel Kanan Bezat IMAJ deri tani me detyre ofcer shtabi per komponentin tokesore ne J-5 ne SHPFA.

54. N/kolonel Kujtim Ramiz LIKA deri tani me detyre Shef i Shtabit /administrates ne SHT ne KDS.

55. N/kolonel Mark Zef MARKU deri tani me detyre Shef i Deges se Logjistikes ne Forcen Ajrore.

56. N/kolonel Mehmet Xheladin MARINI deri tani me detyre komandant i batalionit kerkim-shpetimit ne BrMR.

57. N/kolonel Mehmet Iljaz HAMDI deri tani me detyre oficer shtabi per doktrinen e FA/pedagog ne AM ne KDS.

58. N/kolonel Nezir Qazim MARKU deri tani me detyre Shef i Deges se Operacioneve dhe Stervitjes ne Brigaden Logjistike.

59. N/kolonel Nevruz Servet HOXHA deri tani me detyre ofcer shtabi analist ne degen e studimeve strategjike ne QAM ne KDS.

60. N/kolonel Pellumb Qemal BAJRAKTARI deri tani me detyre oficer per operacionet ne QBO ne SHPFA.

61. N/kolonel Perlat Belul ARAPI deri tani me detyre Shef i Seksionit te Kembesorise te Modernizuar ne SHT ne KDS.

62. N/kolonel Perparim Bako AKULLI deri tani me detyre Shef i Seksionit te Stoqeve ne Brigaden Logjistike.

63. N/kolonel Qemal Sulejman LLAPI deri tani me detyre oficer per pergatitjen e skenareve ne QMS ne KDS.

64. N/kolonel Rakip Kadri SADIKAJ deri tani me detyre komandant i KMR Elbasan ne Br. MR.

65. N/kolonel Sabri Can VUAJ deri tani me detyre pergjegjes sektori ne QBO ne SHPFA.

66. N/kolonel Sami Hysen CENAJ deri tani me detyre shef/pedagog ne Degen e Zhvillimit te Doktrines ne QD ne AM ne KDS.

67. N/kolonel Shaban Besim HYSA deri tani me detyre oficer shtabi per operacionet jo luftarake/Gatishmerine.

68. N/kolonel Shahan Jashar HAXHIU deri tani me detyre shef i departamentit Tokesor ne SHT ne KDS.

69. N/kolonel Thanas Theodhor KULEI deri tani me detyre Shef i Deges se Operacionit dhe Stervitjes ne Shtabin e Forces Ajrore.

70. N/kolonel Vlash Pjeter LEKA deri tani me detyre shef i Deges se Planezim-Arsimimit ne AM ne KDS.

71. N/kolonel Xhelal Sherif LAI deri tani me detyre komandant i Orkestres Frymore ne RM ne SHPFA.

72. N/kolonel Xhelil Daut PRZHILLA deri tani me detyre komandant i Qendres se Riparimeve ne Bazen Ajrore Farke ne Forcen Ajrore.

73. N/kolonel Xhevdet Ferik BAE deri tani me detyre oficer shtabi per infrastrukturen/investimet ne Degen Logjistike ne Forcen Detare.

74. N/kolonel Zarif Hamit BIBA deri tani me detyre pergjegjes i Sektorit te Operacioneve ne QBO ne SHPFA.

75. Major Ahmet Beqir PALLUQI deri tani me detyre Komandant i Grup Depove Eksport -Import Durres ne Brigaden Logjistike.

76. Major Ardian Vizhdan VRESHTAZI deri tani me detyre K/inxhinier i Kantierit te Ndertimit te anijeve ne Forcen Detare.

77. Major Esat Ibrahim DOMI deri tani me detyre Zv/Komandant dhe Shef Shtabi i Repartit Ushtarak nr. 1501 te BrMR.

78. Major Ferdinand Uan ZIU deri tani me detyre Specialist per MADM ne Degen Operacionale ne Shtabin e Forces Tokesore.

79. Major Leonard Llesh TROKTHI deri tani me detyre Specialist Armatim-Municioni ne Repartin Ushtarak nr.4303 te Brigades Logjistike.

80. Major Lulezim Ramazan SEFAJ deri tani me detyre Shef Logjistike ne Repartin Ushtarak nr. 1060 ne Forcen Tokesore.

81. Major Petrit Beqir SINANI deri tani me detyre Shef i Seksionit te Mbeshtetjes ne Repartin Ushtarak nr.4303 te Brigades Logjistike.

82. Majore Shahe Isuf MUHAMETAJ deri tani me detyre Shefe Finance ne AUS ne KDS lirohet nga detyra dhe del ne rezerve.

83. Major Sokol Zef MALAJ deri tani me detyre Komandant i Klasit III-te Klasa V-te ne Repartin Ushtarak nr. 4301 ne Brigaden Logjistike.

84. Major Zaim Mane AUSHI deri tani me detyre shef i Administrimit te dhenave ne QPR ne SHPFA.

85. Major Ahmet Qamil ROI deri tani me detyre Jurist per problemet juridike ne Sektorin e Pronave ne Repartin Ushtarak nr.4300 ne Brigaden Logjistike.

86. Major Ahmet Sezai PROGRI deri tani me detyre Zv/Komandant i Batalionit te Mbeshtetjes dhe Ruajtjes ne Regjimentin e Mbeshtetjes te Shtabit te Pergjithshem.

87. Major Albert Faik SHAMETI deri tani me detyre Specialist ne Sektorin e Operacional per BrMR ne Sherbimin e K/Zbulimit ne SHIU.

88. Major Aleksander Liu ALA deri tani me detyre Shef i Deges se BCU ne Forcen Ajrore.

89. Major Bardhyl Kaso GOSNISHTI deri tani me detyre oficer ne detyre per Operacionet Detare ne Sektorin e Operacioneve ne QBO ne Shtabin e Pergjithshem te FA.

90. Major Arben Sami ZYFI deri tani me detyre Komandant i kompanise se mirembajtjes ne Repartin Ushtarak nr. 1060 te Forces Tokesore.

91. Major Gezim Xhabir SELIMI deri tani me detyre Shef i Zyres operacionale Mali i Zi Serbi ne SHIU ne Ministrine e Mbrojtjes.

92. Major Hasan Xheladin BASHA deri tani me detyre Shef i Zbulimit te Regjimentit te Mbeshtetjes te Shtabit te Pergjithshem te FA.

93. Major Maliq Qemal KULLOLLI deri tani me detyre Komandant i Kompanise se Mirembajtjes se Pergjithshme operacionale ne Repartin Ushtarak nr. 4304 ne Brigaden Logjistike.

94. Major Nexhat Fejzulla FETA deri tani me detyre Shef i Qendres se Rekrutimit Burrel ne QPR ne Shtabin e Pergjithshem.

95. Major Qemal NISLLAJ deri tani me detyre Specialist per transport mirembajtje te KMR Gjirokaster te BrMR.

96. Major Rasim Liman ELEZAJ deri tani me detyre Zv/Komandant i Repartit Ushtarak nr.4301 ne Brigaden Logjistike.

97. Major Rasim Kadri SMAKAJ deri tani me detyre Komandant i Grup Depove te Rajonit te Veriut ne Repartin Ushtarak nr. 4303 ne Brigaden Logjistike.

98. Major Robert Malo LASKA deri tani me detyre Specialist per Operacionet Logjistike ne Repartin Ushtarak nr. 4300 ne Brigaden Logjistike.

99. Majore Valdete Ali PUNAVIA deri tani me detyre Specialist per personelin/arsimimin ne Degen e Personelit ne KDS Ministria e Mbrojtjes ne Shtabin e Pergjithshem te FA.

100. Major Vendiqar Xhevit HAZIZAJ deri tani me detyre Shef i seksionit te operacioneve Logjistike ne kompanine e shtabit ne Repartin Ushtarak nr. 4300 ne Brigaden Logjistike.

101. Major Xhevit Xhem BOKIU deri tani me detyre Shef i Personelit te Repartit Ushtarak nr. 4303 ne Brigaden Logjistike.

102. Major Adriana Haxhi ELMETA deri tani me detyre Shefe e Seksionit te Logjistikes Ushtarake nr. 4301 ne Brigaden Logjistike.

103. Major Adriatik Sejat CANI deri tani me detyre Oficer Drejtimi iQO Durres ne QVD te Flotes Detare.

104. Major Agim Qerim HARIZI deri tani me detyre Komandant i Baterise se Mortajave ne Repartin Ushtarak Nr. 1001 te FT.

105. Major Ahmet Ibrahim MURATI deri tani me detyre Specialist per Planifikimin ne Shtabin e FD.

106. Kapitene e Rangut III Albina Tahir LAJLAJ deri tani me detyre Specialist sherbimi kontrata e furnizimi ne Degen Logjistike te FD.

107. Major Anastas Kaco KUTA deri tani me detyre Rekrutues oficer/Sherf i administrimit te dokumenteve QPR.

108. Major Astrit Hito BEGAJ deri tani me detyre Shef i Seksionit Operacional te repartit Ushtarak nr. 4301 te Brigades Logjistike.

109. Major Bedri Tahir TAHIRAJ deri tani me detyre Shef i Seksionit te Personelit te Repartit Ushtarak Nr. 3200 te Forces Ajrore.

110. Major Besnik Nuri GRDECI deri tani me detyre Specialist per analize/ programin ne Shtabin e FD.

111. Major Bujar Rexhep AHMETI deri tani me detyre Shef i Sektorit te Sigurise se Brendeshme ne SHIU.

112. Major Bujar Rrapush MURRIZI deri tani me detyre Komandant i Kompanise se mbeshtetjes ne Shtabin e FD.

113. Major Bujar Ethem LAMAJ deri tani me detyre specialist per transportin ne Degen e Logjistikes ne FD.

114. Major Diana Gjelosh BREGU deri tani me detyre specialist per furnizimin dhe sherbimet ne shtabin e FA.

115. Major Elma Bedri RAMA deri tani me detyre Shefe e Stacionit Dytesor te Rekrutimit Vlore.

116.Major Enver Bektash RANE deri tani me detyre specialist per gadishmerine ne Degen Operacionale te FD.

117. Major Halit Dalip HYSNELI deri lani me detyre Oficer Shtabi per Planilikimin ne Degen e Zbulimit te BrMR.

118. Major Haziz Ferik CELAMI deri tani me detyre Oficer Shtabi per Analize Programim te FT.

119. Major Hekuran Mane IBRAHIMI deri tani me detyre Zv/komandant i rajonit Berat ne Brigaden Logjistike.

120. Major Ibrahim Haxhi BERAJ deri tani me detyre Oficer koordinator ne Sektorin e Koordinim Shpetimit ne QBO ne SHPFA.

121. Major Ilmi Zylyf KULLAFI deri tani me detyre specialist per prokurimet ne Zyren e Komandantit te Forces Ajrore.

122. Major Janaq Vangjel VELO deri tani me detyre Shef i seksioni te zbulimit ne shtabin e Flotes Detare Jugore ne FD.

123. Major Kadri Shaban METRA deri tani me detyre komandant oficer drejtimi ne QO Durres te QVZH te FD.

124. Major Kujtim Ali DODA deri tani me detyre Shefi i Seksionit te Logjistikes ASNI ne SHPFA.

125. Major Luljeta Astrit IPI deri tani me detyre specialiste per menaxhimin e projekteve/prokurimeve ne Zyren e Komandantit te KDS.

126. Major Mustafa Memo METAJ deri tani me detyre oficer ne detyre per operacionet detare ne QBO SHPFAF.

127. Major Nazmi Ali SHEHI deri tani me detyre oficer ne detyre per operacionet detare ne QBO SHPFA.

128. Major Nikoll Gjon TUSHI deri tani me detyre specialist administrate personeli ne IGJU ne RM ne SHPFA.

129. Major Perparim Naim SHTPANI deri tani me detyre oficer ne detyre per operacionet ajrore ne QBO SHPFA.

130. Major Qerim Qazim HOSHI deri tani me detyre oficer koordinator ne Sektorin e koordinimit ne QBO SHPFA.

131. Major Ramazan Berzat ALIDINI deri tani me detyre oficer shtabi per kerkim shpetimin ne degen e Operacioneve ne BrMR.

132. Major Ramiz Nebi HAXHIU deri tani me detyre pergjegjes i Departamentit te Gjeomatikes ne IGJU ne RM ne SHPFA.

133. Major Shyqyri Hamza HALILI deri tani me detyre komandant i kompanise se urave ne batalionin e xhenios ne Br.MR lirohet nga detyra dhe del ne rezerve.

134. Major Xhevit Murat MULLAJ deri tani me detyre shef i operacioneve dhe stervitjes ne Repartin Ushtarak Nr. 1040 te Forces Tokesore.