SHBA- Imagjinoni një botë ku dinozaurët nuk janë zhdukur, ku rezultatet e luftërave botërore janë krejtësisht ndryshe, dhe ju keni lindur në një vend tjetër. Kjo, dhe shumë botë tjera paralele ekzistojnë paralelisht me këtë tonin.

Teoria e ekzistencës së universeve paralele nuk është asgjë e re, por disa shkencëtarë argumentojnë se ekzistenca e tyre mund shpjegojë shumë mistere të mekanikës kuantike, raporton Science World Report.

Një grup i shkencëtarëve amerikanë thonë se këto botë jo vetëm që ekzistojnë, por edhe ndikojnë te njëra-tjetra.

Për herë të parë kjo teori është prezantuar për herë të parë më 1957, por në atë kohë nuk mendohej se këto botë paralele ndikojnë njëra-tjetrën. Teoria e re thotë se disa botë janë të njëjta si e jona, disa ndryshe.