Mbështetur në mendimet e anëtarëve të jurisë së FFK Gjirokastër 2009, për një përfaqësim më të mirë në zharnëve folklorike, grupëmoshave e divensitetit kulturor janë përcaktuar për të ndarë këto çmime:

1.    Çmimi i parë (në shkallë qarku) e fiton Qarku i Shkodres
2.    Çmimi i dytë (në shkallë qarku)e fiton Qarku i Gjirokastres
3.    Çmimi i dytë (në shkallë qarku)e fiton Grupi Kosova 2
4.    Çmimi i tretë (në shkallë qarku) e fiton Qarku i Elbasanit
5.    Çmimi i tretë (në shkallë qarku) e Fiton Qarku i Lezhes

II. Çmime për grupe zharnesh:
1.    Orkestrinës më të mirë në veglat tradiconale.Qarku i Dibres me Orkestren e Matit.
2.    Orkestrinës më të mirë të muzikës popullore qytetare.Qarku i Korces Per sazet.
3.    Grupit më të mirë të iso-polifonisë labe.Grupi i Vlores
4.    Grupit më të mirë të iso-polifonisë toske. Qarku I beratit per Iso-polifonine e Skraparit.
5.    Rituali më i mirë i festivalit folklorik kombëtar.Qarku i Tiranes
6.    Grupit më të mirë të valleve të burrave.Qarku i  Fierit me Vallen e Brezave.
7.    Grupit më të mirë të valleve të grave.Qarku I Durresit me vallen e Fluturave.
8.    Grupit për paraqitjen më të mirë të veshjeve popullore.Grupi I Kuksit
9.    Për diversitetin kulturor. Vallja E DROPULLIT,Grupi I Gjirokastres

III. Çmime për individë:
1.    Rapsodi/ët më i/të mirë të FFK.Sherif Dervishi,Myfterin Uka (Diber)
2.    Intepretuesi/a më i/e mirë e FFK. Benis Lekdodaj(Vlore),Vallja Came
3.    Lahutari/et më i/të mirë i FFK.Lahutari 99 vjecar Gjok Nanaj,Lezhe
4.    Për këngëtimi e këngës së majekrahut. Grupi  i Tropojes
5.    Instrumentisti më i mirë i FFK në __________ (aerofone). Zog Sheta.
6.    Instrumentisti më i mirë i FFK në __________ (kordofone). Aurel Qirio
7.    Këngëtari/a më i/e mirë i/e FFK.---Eleni Merkuri i grupit te Himares dhe Veiz Kociu i grupit te Lazaratit.