Lajmi se Kosova mund të jetë pjesë e kualifikimeve për Kampionatin Botëror të vitit 2018 tashmë ka zënë vend edhe në mediat e famshme botërore.
"Associated Press" kumton lajmin se shteti i Kosovës ka gjasa të jetë në kualifikimet për Kampionatin Botëror të vitit 2018. "Associated Press" e quan si hap shumë të rëndësishëm shqyrtimin që UEFA dhe FIFA do ti bëjnë kërkesës të Kosovës për pjesëmarrjen në kualifikimet për Botëror.

AdPlatformZone = {id: "f95795dd0",format: "410x0"};


Gazeta shkruan se dy grupe janë me nga pesë skuadra dhe se Kosova e ka vendin në njërin grup për kualifikime nëse kërkesa e tyre do të jetë pozitive.
Anëtarësimi i plotë mund të bëhet në mars të vitit të ardhshëm në kongresin vjetor të UEFA-s që do të mbahet në Hungari. Takim vendimtar mund të jetë ai i muajit të ardhshëm ku në Mexico City do të mblidhen 209 anëtarë të FIFA-s, ndërsa pjesë e agjendës do të jetë edhe Kosova./Indeksonline/