Kreu i ILDKP-së, Adriatik Llalla


ILDKP hedh shortin për kontrollin e të ardhurave.


Në listë ministrat Imami e Mediu, 6 deputetë dhe gjyqtarë e prokurorë.


Ministrat Arben Imami dhe Fatmir Mediu do të kontrollohen me imtësi nga zyrtarët e Inspektoratit të Deklarimit të Pasurive, pas shortit të hedhur dje.

Në mjediset e ILDKP-së u përcaktua lista me 192 zyrtarë të të gjitha kategorive, të cilëve do tu bëhet një kontroll i imtësishëm i pasurisë së tyre. Në përfundim të shortit, nga e cila, sipas ligjit, përzgjidhen 4% e totalit të rreth 4360 subjekteve deklaruese, u përzgjodhën për kontroll dy ministra, një zv.ministër, 29 gjyqtarë dhe prokurorë, 9 nëpunës të nivelit të lartë, 6 deputetë, 55 nëpunës të nivelit të mesëm, 17 drejtues të pushtetit lokal dhe 73 punonjës të administratës tatimore dhe doganore. Nga gjashtë deputetë që janë pjesë e shortit, katër janë të PD-së dhe dy të PS-së. Në listë është gjithashtu edhe zv.ministrja e Drejtësisë, Brikena Kasmi, anëtari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Klement Zguri, gjyqtari i Kolegjit Zgjedhor, Tom Ndreca, dhe ish- zëdhënësja e Kryeministrit Berisha, Juela Meçani. Zyrtarët e përzgjedhur sot prej jush do të jenë të parët që do të kalojnë në kontroll të plotë, pas miratimit të ndryshimeve të Kodit Penal. Sipas amendimeve të muajit mars 2012, tashmë çdo person që nuk mban post publik, por mbi të cilin ekzistojnë dyshime të arsyeshme se ka lidhje interesash pasurore korruptive me zyrtarët, do të jetë i detyruar të deklarojnë pasurinë e tij dhe burimin e krijimit të saj pranë Inspektoratit të Lartë. Nga ky moment, qytetarët që do të detyrohen të deklarojnë pasurinë pranë institucionit tonë, do të kenë të njëjtat pasoja ligjore penale për refuzim për deklarim apo për fshehje të pasurisë, njëlloj si zyrtarët që janë subjekte të ligjit, u shpreh dje kreu i ILDKP, Adriatik Llalla.


Lista e zyrtarëve që do tu hetohet pasuria

Maksim Sota     zv.prokuror Vlorë

Zeta Terpollari     Gjyqtar Lushnjë

Albana Boksi     Gjyqtar Tiranë

Saida Dollani     Gjyqtar Tiranë

Mariola Mertiri    Prokuror Gjirokastër

Metush Saraçi    Kreu i Apelit Tiranë

Enkela Bajo     Gjyqtar Tiranë

Naim Tota     Prokuror Mat

Kostika Cobanaqi    Gjyqtar Berat

Artan Zeneli     Kryetar i Gjykatës Tiranë

Dritan Gina     Prokuror Durrës

Skënder Dautaj     Prokuror  Vlorë

Artan Bajrami     Prokuror  Tiranë

Eda Kaja     Gjyqtar  Durrës

Idriz Mulkurti    Gjyqtar  Tiranë

Anesti Kasuli     Gjyqtar  Korçë

Gurali Brahimllari     Gjyqtar  Tiranë

Julian Kristo     Prokuror  Korçë

Çlirim Sino     Prokuror  Fier

Bujar Krasniqi     Gjyqtar  Tiranë

Lindita Ziguri    Prokuror  Tiranë

Elidiana Morina    Prokuror  Pukë

Adriatik Cama     Prokuror  Tiranë

Tom Ndreca     Gjyqtar  Tiranë

Enkeleda Xhengo    Prokuror  Durrës

Flutura Skenderi    Gjyqtar  Tiranë

Bari Shyti     Gjyqtar  Dibër

Sokol Nishani     Prokuror  Durrës

Elida Hoxhaj    Prokuror  Fier

Kreshnik Cipi     Deputet

Ledina Alolli     Deputete

Qemal Minxhozi     Deputet

Fatos Beja     Deputet

Igli Cara     Deputet

Arben Malaj     Deputet

Pal Metaj     Drejtor i Përmbarimit  Tiranë

Albert Kushti     Ministria e Bujqësisë

Rezana Konomi    Autoriteti i Konkurrencës

Flamur Çollaku    Zv.kryeregjistrues  Tiranë

Besjan Pesha    AKBN  Tiranë

Klement Zguri     Anëtar i KQZ

Albert Qarri     Rektor i I. Qemali  Vlorë

Abaz Aliko     ERE Tiranë

Fatmir Tafaj     KSHC Zv.kryetar

Brikena Kasmi     Zv.ministre e Drejtësisë

Arben Imami     Ministër i Mbrojtjes

Fatmir Mediu    Ministër i Mjedisit

Veap Aga     Kancelar gjykate  Dibër

Flamur Muka     Shef Komisariati  Mat

Lindita Kullolli    Përmbarues gjyqësor Elbasan

Arqilea Kokedhima     Kom. Shkollës së Trupës Tiranë

Agim Lala     Komandant Forcë në FA  Tiranë

Dilaver Hoxha     Drejtor  Ministria e Mbrojtjes

Shkelqim Kerluku    Drejtor  Ministria e Ekonomisë

Agim Bega     Drejtor  Ministria e Drejtësisë

Ardiana Sula     Drejtor  Ministria e Arsimit

Roland Haxhia    Regjistrues në ZRPP  Tepelenë

Mamica Gusho     Kancelar  Pogradec

Medar Kajolli    Përmbarues Gjyqësor Tiranë

Fatmir Mehmetaj    Këshilltar  Ministria e Ekonomisë

Kozeta Guri     Përmbarues Tiranë

Arta Vorpsi    Këshilltare Gjykata Kushtetuese

Ledia Agolli     Këshilltare  Ministria Shëndetësisë

Anila Tanku     Drejtoreshë Ministria Financave

Zihni Goxhaj     Drejtor në FA  Ministria e Mbrojtjes

Juela Meçani    Këshilltare  Ministria e Punës

Krenar Çarcani     Drejtor  SHISH

Rrok Deda    Përmbarues Gjyqësor Tiranë

Altin Sallaku     Drejtor  Ministria e Brendshme

Mevlan Xhindoli     Këshilltar në Kuvend

Roland Larashi    Drejtor  Ministria e Bujqësisë

Sonila Baka    Drejtoreshë  Ministria Punëve Publike

Petrit Azemaj     Ndihmëskomisioner  Avokati i Popullit

Milbana Treska    Drejtoreshë  Ministria e Financave

Nejla Peka     Juriste  Këshilli i Ministrave

Agim Isaku     Ambasador  Ministria e Jashtme

Arten Hanku     Drejtor  Ministria e Jashtme

Selami Zalli     Ndihmës ligjor Gjykata e Lartë

Luiza Gjergjova     Përmbarues gjyqësor Lushnjë

Arben Jaupi     Shef Komisariati Pogradec

Fitim Hoxhati     Këshilltar i kryetares së Gjyk. Lartë

Mirela Hila     Drejtor Komis. Mbrojtjen të Dhënave

Hasan Mena     Përmbarues Gjyqësor  Tiranë

Ilir Gjoci     Shef Komisariati Nr.5  Tiranë

Nikolla Lena     Këshilltar Ministria e Shëndetësisë

Artan Banushi     Këshilltar  Kuvendi

Migena Reci    Drejtoreshë  Ministria e Kulturës

Pëllumb Pipero     Drejtor  Ministria e Shëndetësisë

Muharrem Kajolli    Këshilltar  Ministria e Mjedisit

Klevis Limaj     Këshilltar  Këshilli i Ministrave

Ilir Dedja     Zv.drejtor i Policisë  Durrës

Jorida Liko     Drejtor  Bashkia Tiranë

Edmond Kazazi    Drejtor  Ministria e Punëve Publike

Zana Bufi     Drejtoreshë   Kuvendi

Kole Tonaj     Drejtor  Ministria e Bujqësisë

Miranda Bushi     Drejtor kabineti  Prokuroria Përgjith.

Xhevdet Hoxha    Regjistrues  Tropojë

Rovena Muzhaqi    Drejtoreshë  Ministria Punëve Publike

Marjan Gjermeni     Drejtor  Banka e Shqipërisë

Auert Koka     AKBN  Ministria e Ekonomisë

Odise Plaku     Këshilltar  Ministria e Jashtme

Fran Brahimi     Drejtor  Ministria e Financave

Rrahman Demaj     Kryetar i Komunës Tërthorë  Kukës

Dalip Kanaci     Kryetar i Komunës Otllak Berat

Rexhep Hajdari     Kryetar i Komunës Perondi Kuçovë

Bujar Hasaj     Prefekt Fier

Rexhë Byberi     Kryetar Komunës Margegaj Tropojë

Gazmend Kenga     Kryetar i Komunës Martanesh Bulqizë

Besim Shurbi     Kryetar i Komunës Fajza Has

Petrit Sinaj     Kryetar i Këshillit të Qarkut  Berat

Arqile Mekshi     Kryetar i Komunës Zagorie Gjirokastër

Hasim Çekrezi     Kryetar i Komunës Pishaj Gramsh

Lutfi Lala     Kryetar i Komunës Shushicë Elbasan

Baftjar Zeqaj     Kryetar i Bashkisë Fier

Rajmonda Balilaj    Kryetar i Bashkisë Patos

Esat Shehu     Kryetar i Komunës Zall Reç Dibër

Besnik Abedini     Kryetar i Komunës Ksamil Sarandë

Bedri Qypi     Kryetar i Komunës Fierzë Elbasan

Pjeter Lleshi     Kryetar i Komunës Vig-Mnele Shkodër

Engjell Sh