Shqiperia, Kosova dhe Mali i Zi do te kene nje park te perbashket natyror, i cili do te shtrihet ne nje siperfaqe prej 200 mije hektare.

Ky park nderkombetar turistik, do te shtrihet nga Bjeshket e Nemuna ne Malesine e Tropojes, ne Malesine e Gjakoves dhe deri ne Vermosh.

“Kemi parashikuar qe ne 2010 te paraqitet projektvendimi per ta shpallur park kombetar, te gjithe zonen atje”, u shpreh ministri i Ambientit, Lufter Xhuveli.

Ministri, sebashku me homologun e tij kosovar zotin Maji Jagicllari kane nenshkruar edhe nje memorandum bashkepunimi per ngritjen e nje hidrocentrali nga pala kosovare ne Zhurre, mbi Drinin e Bardhe.