Filmi i regjisores, Blerta Zeqiri, i cili u përzgjodh për të marrë pjesë në Festivalin e Filmit Sundance, është shpërblyer me çmimin Jury Prize in Short Film, International Fiction.

Filmi “The Return” me skenar të shkruar nga Shefqet Gjocaj, flet për kthimin në shtëpi të një burri nga një burg serb, ardhje e cila komplikohet me betejën e tij për të vazhduar jetën aty ku e ka lënë me bashkëshorten dhe të birin e tij.

“Ne erdhëm në Kosovë, dhe siç e dini, jemi një vend i shkatërruar nga lufta. Jemi shteti më i ri në botë dhe sonte u bëmë shtet vërtet i pavarur dhe i pambikëqyrur, andaj ky çmim ka shumë rëndësi”, theksoi Gjocaj, i cili po qëndronte pranë regjisores.

Filmi i Blerta Zeqirit, i prodhuar nga “Prishtina Film”, është filmi i parë kosovar, por edhe shqiptar, që merr pjesë në programin zyrtar të festivalit më të madh të filmit të pavarur në SHBA, “Sundance”.