Aktorët shqiptarë vijonë protestën e tyre  për të mos lejuar zhvendosen e Teatrit Kombëtar te Turbina.


Në një konferencë për mediat jashtë ambienteve të Teatrit, aktori I mirënjohur  Bujar Asqeriu ka bërë një deklaratë shokuese, ndërsa tha se artistët jetojnë në një dhomë dhe një kuzhinë, me një rrogë më të vogël se një punonjës i ministrisë, ndërsa politikanët në vila marramendëse.


Sipas Asqeriut, artisti më i mirë merr një rrogë sa nëpunësja më e ulët e shtetit.


Zoti i paftë ata që vjedhin, ia kam lene Zotit- ka thene ai, duke shtuar se nga jeta ikën artistët më të njohur dhe askush nuk e çau trapin për ta.


Gjithashtu, ai kujtoi të madhin Bujar Lako, që jetonte në një dhomë 50 metra katror dhe askush nuk u kujtua.


Bujar Lako jetonte në një dhomë dhe në një kuzhinë, ndërsa politikanët tanë në vila 5 apo 10 milionë euro, prandaj nuk ka lekë për teatrin dhe ne duan të na fusin në vrimën e miut.


Prandaj ndonjëherë them përse të flas? A përmbyset kjo hajdutëri? Zoti i paftë ata dhe fëmijët e tyre që kanë vjedhur djersën e këtij vendi, unë ia lë atij. E kuptoj që ata do të tallen me ne u shpreh ai.


Ndër të tjera ai tha se ky vend qeveriset nga hajdutë, qe vjedhin edhe 100 lekëshin e dosjeve dhe stilolapsave dhe ne na hedhin një kockë dhe tallen me ne- tha ai.


Aktorët e Teatrit Kombëtar kundërshtojnë projektligjin e ri të ministrisë së Kulturës për artin dhe zhvendosjen te Turbina. Regjisori Altin Basha ka ftuar ministren Mirela Kumbaro që ditën e mërkurë në orën 16:00 të vijë në godinën e Teatrit Kombëtar për dialog me artistët.


DËGJOJE DHE SHPËRNDAJE!Nga jeta ikën artistët më të njohur dhe askush nuk u kujdes për ta, askush nuk u kujtua për ta, askush nuk e çau trapin për ta. Bujar Lako jetonte në një dhomë 50 metra katror, kurse qeveritarët tanë kanë vila nga 5 milionë dhe 10 milionë euro.Bujar Asqeriu


Publié par Nisma #Thurje sur lundi 12 février 2018