Transmetuar me 23032015 - 1740Tirane 23 mars 2015 NOAal - Ministria e Kultures se Republikes se Shqiperise Ministria e Kultures Rinise dhe Sportit te Republikes se Kosoves dhe Ministria e Diaspores se Republikes se Kosoves nenshkruan sot memorandumin e bashkepunimit per te forcuar marredheniet ndermjet dy vendeve me qellim percimin e vlerave te perbashketa kulturore dhe historikebr
br
Ky memorandum i nenshkruar nga Ministrja Mirela Kumbaro Ministri Valon Murati dhe Ministri Kujtim Shala shpreh vullnetin e perbashket per konkretizimin e bashkepunimit ne realizimin e Qendrave Kulturore ne Diasporebr
br
Nepermjet memorandumit synohet nxitja e bashkepunimit ndermjet Republikes se Shqiperise  dhe Republikes se Kosoves  ne programet Ditet e Kultures Shqiptare ne Diaspore dhe themelimit te perbashket te Qendrave Kulturore ne Diasporebr
br
Ne nenshkrimin e marreveshjes se kalendarit kulturor Shqiperi- Kosove  me 20 shkurt 2015 ne Prishtine Ministri i Diaspores i Kosoves Valon Murati dhe ministria e Kultures e Shqiperise Mirela Kumbaro kane folur dhe detyrat qe dalin nga Ligji i Diaspores edhe per aktivitetet kulturore per diasporenbr
br
Takimi i Prishtines parapriu  memorandumin e bashkepunimit i cili u nenshkruar sot ne Tirane mes ministrive te Diaspores Kultures ne Kosove dhe Shqiperi per te shfrytezuar sa me mire kapacitetet tona dhe per te organizuar aktivitete kulturore ne diaspore asnoaalbr
br
Komentoni mbi kete lajm me poshte Nese keni dicka per te raportuar mbi kete teme na shkruani tek prnoaal


Para
SHIKONI T GJITHA FOTOT 16
Pas

Para
SHIKONI T GJITHA FOTOT
PasPUBLICITET

lang enUS

p idlastbrbr