Transmetuar me 28112015 - 2126


PUBLICITETShqiperia prezantoi per here te pare ekspoziten e piktures dhe vizatimit ne mjediset e Parlamentit te landit te NRW-se Pjese e kesaj ekspozite ishin deshmi te historise dhe te artit bashkekohor shqiptar me 43 pune te plotabr
br
Ne kete organizim merrnin pjese personalitete te larta te politikes dhe kultures Presidentja e Parlamentit te Landit te NRW-se Carina Godecke kryeparlamentari Ilir Meta dhe ministrja e Kultures Mirela Kumbarobr
br
Godecke u shpreh se Shqiperia per shume gjermane eshte nje vend bosh ne harte Edhe pse marredheniet gjermano-shqiptare jane ne partneritet te ngushte ka ende shume vend per permiresim Keshtu mund te ndertojme ura bashkepunimi ne kulture tha presidentjabr
br
Ministrja e Kultures Mirela Kumbaro u shpreh se gjuha e artit dhe kultures eshte gjuha qe lidh shqiptaret dhe gjermanet Ndersa iu pergjigj presidentes Godecke duke thene Ne kemi ardhur per te mbushur kete vend te bardhe me ngjyra te ndritshme Njolla e bardhe e moskuptimit mes kulturash na ben me shume te angazhuar te punojme per kulturen dhe ta promovojme ketu ne zemer te Evropes Besojme se ngjarje te tilla do te marrin udhe pas angazhimit kulturor te firmosur mes dy qeverive nje dite me pare ne Berlinbr
br
Kryeparlamentari Ilir Meta u shpreh se per te ishte nje kenaqesi dhe privilegj qe me rastin festes kombetare shqiptare te gjendej i ftuar ne Parlamentin e landit te NRWbr
br
Ekspozita me rastin e festes kombetare shqiptare ishte pjese e aktiviteteve te organizuara ne kete land nen moton Nentori shqiptar ne landin e NRW Kjo ekspozite titullohet Shqiperia permes syve te brezit te artisteve 1912 - 2015 dhe do te qendroje e hapur deri me 4 dhjetorbr
br
Pjese e ketij organizimi ishin edhe ministri i Diaspores se Kosoves Valon Murati ambasadori shqiptar ne RFGJ Artur Kuko konsullja e Nderit Anduena Stephan artiste dhe te ftuar te tjere jcnoaalbr
br


lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix