Shqiptari ishte ne konkurrim ne seksionin e filmave nderkombetare. Po ashtu edhe ne Bergen International Film Festival ne Norvegji produksioni shqiptaro-gjerman e ka rrembyer nje cmim. Filmi eshte nderuar me cmimin special te jurise. Edhe ne kete festival ai konkurronte ne seksionin e filmave nderkombetare. Duket se ne te dyja rastet historia e Arbenit interpretuar nga aktori Nik Xhelilaj nen regjine e Johannes Naber ka bere per vete pjesemarresit ne keto festivale.

Arbeni i dashuruar me Etleven Xhejlane Terbunja vihet para nje zgjedhjeje te madhe. Prinderit duan ta martojne Etleven e mbetur shtatzene me nje tjeter qe jeton ne Amerike i gatshem te paguaje 10 mije euro qe i duhen familjes per te lare nje borxh. I vendosur te martohet me Etleven Arbeni niset drejt Gjermanise ku i kishin thene se fitohet mire.

Pa mbeshtetje endet rrugeve dhe fle ne germadhat e ndertesave plot lageshtire. Detyrohet te punoje si pastrues nevojtoresh por nevoja e ngutshme per leke e hedh ne boten e trafikut ilegal. Duhej te kthehej te Etleva me 10 mije euro. Per hir te ketij qellimi vret nje trafikant i merr leket dhe kthehet ne Shqiperi i pasur.2010-11-09 1753