“Si t’i njohësh hebrenjtë”. Është hapur një polemikë e zjarrtë në Poloni për titullin me të cilin një e përjavshme e ekstremit të djathtë hapi faqen e saj të parë. Publikimi, “Tylko Poska”, është pjesë e marrjes së ryshfetit për deputetët e Varshavës. Artikulli antisemit u raportua nga një deputet i opozitës, Michal Kaminski, i cili menjëherë kërkoi të hapte një hetim. Kancelari i parlamentit do të kërkojë heqjen e revistës nga shtypi.


E përjavshmja në polonisht, me shpërndarje kombëtare, rendit në faqen e parë “emrat, karakteristikat antropologjike, shprehjet, aspektet, tiparet e karakterit, metodat e veprimit” dhe “aktivitetet e dezinformimit”. Teksti gjithashtu thotë: “Si t’i mposhtim ato, kështu që ju nuk mund të vazhdoni!” “Tylko Polska” është botuar nga Leszek Bubl, një politikan nacionalist.


Gazeta Shqip