brbrDosja e Rinasit eshte futur ne nje rreth vicioz Prokuroria dhe Gjykata prej 30 qershorit kur ndodhi edhe grabitja e rreth 1 milion euro nga persona ende te paidentifikuar ne pisten e aeroportit te Rinasit nuk po gjejne rruget procedurale per te percaktuar organin kompetent per dhenien e mases se sigurimit Ne Gjykaten e Krimeve te Renda u zhvillua kete te premte masat e sigurise per 5 punonjesit e Rinasit te akuzuar per shperdorim detyres I pari qe doli para trupit gjykues ishte Arben Karafili te cilin gjykata e la ne burg se basku me 3 personat e tjere Bledar Blloshi Fadil Jonuzaj dhe Kujtim Picari I vetmi qe u la me arrest shtepie ishte kryetari i deges teknike te aeroportit Vangjel Nikolla cka solli edhe reagimin e forte te avokatit te tij Vladimir Meci Per te gjitha ecejaket qe ka bere kjo dosje dhe gabimet e drejtesise pritet qe ceshtja ti delegohet per hetim Gjykates se Krujes pasi organi i akuzes se Krimeve te Renda nuk ka gjetur element te vepres pelene qe implikojne te arrestuarit te jene pjese nje organizate kriminale ose te kene krijuar grup te strukturuar kriminalbrbrbr