Pas qëndrimit zyrtar të Partizanit për ngjarjet e stadiumit Skënderbeu të Korçës ka reaguar menjëherë edhe klubi juglindor, duke drejtuar gishtin e akuzës nga tifo-grupi Ultras Guerrils, si përgjegjësit kryesor të trazirave, veprimet e të cilëve i sheh me mbështetje politike. Ja dhe reagimi i Skënderbeut:


E ripërsëritur!


Duke marrë shkas nga ngjarjet e ndodhura ditën e premte gjatë zhvillimit të ndeshjes Skënderbeu Partizani, në stadiumin Skënderbeu dëshirojmë të reagojmë dhe kërkojmë nga autoritetet përkatëse zbardhjen e çështjes dhe nxjerrjen para ligjit të autorëve.


Bilanc lufte në 4 vitet e fundit! Ata që viktimizohen dhe përgjegjësinë e tyre prej vitesh e adresojnë te të tjerët, duke trilluar dhe skenarë të formave të ndryshme në 4 vite e fundit, gjatë transfertave në Korçë kanë shkaktuar minimalisht 3 milionë lekë dëme materiale dhe me dhjetëra të plagosur.


Kur do të vijë momenti që përgjegjësia tu kalojë atyre që shkaktojnë trazira? Atyre që dhunojnë, shkatërrojnë stadiume dhe rrezikojnë jetën e qindra fëmijëve dhe sportdashësve të tjerë, të cilët 90 minutat e takimit i shohin vetëm si mënyrë argëtimi dhe jo lufte.


KF Skënderbeu bën thirrje për implementimin e plotë të ligjit për sportit dhe individualizimin e përgjegjësisë. Nuk mund të vijohet më me dënime kolektive, që dëmtojnë produktin tonë dhe investimet e klubeve.


Nuk mund të jenë ende të paprekshëm grupime me prapavijë dhe mbështetje politike, i njëjti grupim që shkaktoi trazirat ditën e premte në Korçë, duke përfituar nga paprekshmëria, ka shkaktuar të njëjtin incident thuajse në të gjitha stadiumet e Kategorisë Superiore.


Është fakt! E njëjta tifozëri ka shkaktuar incidente të ngjashme edhe me prezencën e forcave të policisë në pjesën e brendshme në stadiumit, duke përfituar nga paprekshmëria dhe duke qenë vazhdimisht të privilegjuar nga mbështetja politike.


Në dijeninë tonë, incidenti i ndodhur në stadiumin Skënderbeu ditën e premte po hetohet nga prokuroria e rrethit Korçë.


Nisur nga ky fakt, KF Skënderbeu i kërkon Komisionit të Disiplinës pranë FSHF të presë zbardhjen e çështjes nga ana e Prokurorisë në lidhje me incidentin në fjalë dhe po ashtu kërkojmë nga Prokuroria e rrethit hetimin me një standard të dy tifozërive dhe jo vetëm të grupimit bardhekuq, në mënyrë që të dalin përgjegjësit e vertetë të incidentit.


Në stadiumet shqiptare nuk mund të ketë më të paprekshmëm me prapavije politike. Ata që prej vitesh dëmtojnë investimet tona, dhunojnë pronën privatë, prishin qetësinë publike dhe mbi të gjitha largojnë tifozët nga stadiumet.


Me respekt,


KF Skënderbeu


20 gusht 2018 (gazeta-Shqip.com)