Redaksia e gazetes sportive franceze "L'Ekip" ka nxjerre xhamajkianin, Husain Bolt, si sportistin me te mire te vitit 2008. Atleti qe fitoi tri medalje ari dhe theu dy rekorde boterore ne Olimpiaden e Pekinit, u votua me shume nga te gjithe sportistet e tjere, duke lene pas notarin e shquar amerikan Majkell Felps, i cili siguroi tete medalje ari ne Lojerat Olimpike "Pekin 2008". Ne vend te trete eshte votuar tenisti spanjoll Rafal Nadal. Husain Bolt theu rekordin olimpik dhe ate boteror ne Lojerat e fundit Olimpike, duke vene ne pune edhe shkencen, per shkak te shpejtesise se jashtezakonshme, ne 11- metershin. Bolt, njeriu qe kaperceu cdo rekord njerezor, ka fituar disa cmime, gjate vitit te fundit. Sportistet me te suksesshem ne Olimpiaden e fundit kane ndare cmimet e vitit.