Dilemën se cili futbollist është më i mirë, Messi apo Ronaldo mund ta largoni paksa edhe nga këto statistika. Dy futbollistët më të mirë në botë vazhdimisht janë në përplasje në duelin për futbollistin më të mirë në La Liga.
Ronaldo sivjet ka shënuar më shumë gola, por statistikat në përgjithësi e bëjnë Messin më lider. Ronaldo ka shënuar 10 penallti më shumë se Messi duke bërë diferencën edhe në gola.

AdPlatformZone = {id: "f95795dd0",format: "410x0"};


Por statistikat e Messit janë në elementet kryesore të lojës, pasimet e sakta, shanset e krijuara, driblimet, goditjet dhe rrezikshmërinë para portës.
Messi ka bërë 1491 pasime, ndërsa Ronaldo vetëm 845. Messi ka krijuar më 67 shanse për bashkëlojtarët, ndërsa Ronaldo 46. Messi prinë dukshëm edhe në driblime duke arritur 123 driblime, përballë Ronaldos që ka vetëm 42.
Ronaldo ka statistika më të mira se Messi në atutë e tij fizike që ka. Ai ka më shumë duele të fituara, është më i fauluar se Messi.
Në tabelën e mëposhtme mund të shikoni të gjitha statistikat ndërmdjet dy futbollistëve në ndeshjet e La Ligës dhe kupë për edicionin 2014-2015:


SSSA
SS