brbrVleresimet per rolin e Shqiperise ne luften kunder Shtetit Islamik jane percjelle nga shefi i Aleances se Atlantikut Verior Jens Stoltenberg Gjate nje konference te perbashket per shtyp me presidentin Bujar Nishani nga selia e NATO-s ne Bruksel Stoltenberg tha se vendi yne ka bere shume ne adresimin e sfidave te perbashketa brbr
brbrJens Stoltenberg Shqiperia si partneri yne ka luajtur nje rol te rendesishem ne luften kunder Shtetit Islamik duke kontribuar vecanerisht ne Irak Ky eshte shembulli i rolit kyc ne ndihmen qe po jep ky vend qe NATO te kryeje angazhimet e saj Shqiperia ka ndihmuar per stabilitetin ne Ballkanin Perendimor dhe ka shprehur mbeshtetje per integrimin e fqinjeve si ne rastin e Malit te Zi qe pret anetaresiminbrbr
brbrBujar Nishani Diskutuam per disa ceshtje me interes per Shqiperine dhe NATO-n per perpjekjet per perballimin e kercenimeve dhe sfidave ne kufijte jugore e lindore rrezikun nga terrorizmi dhe ekstremizmi i dhunshem Shqiperia do te vazhdoje me rritjen e buxhetit per mbrojtjen dhe te permbushe detyrat e saj si dhe te mbeshtese politiken e dyerve te hapura te NATO-s per anetaresimin e Malit te Zi dhe Maqedonisebrbr
brbrStoltenberg inkurajoi Shqiperine te vazhdoje te rrise investimet per mbrojtjen pasi kjo do te mbaje shqiptaret me te sigurte dhe NATO-n me te forte Gjate takimit me Stoltenberg u diskutua edhe per krizen e refugjateve ku Shqiperia mbeshtet nje zgjidhje te koordinuar evropianebrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
vizionplustv
br