Flirtimi na bën mirë të gjithëve, është një aktivitet elektrizues dhe më i lehtë sesa duket


Flirtimi është një zakon që nuk duhet ta humbasim, edhe nëse jetojmë një marrëdhënie prej dhjetë vjetësh. Në këtë rast, sigurisht, vëmendja dhe flirtimi duhet t’i drejtohet partnerit tonë sesa një personi tjetër, sepse çdo marrëdhënie mbetet më e gjallë dhe jetësore nëse dy partnerët bëjnë më të mirën që të mos bien në rutinë dhe mërzitje. Sidoqoftë, flirtimi nuk është vetëm një aktivitet catch-up, prandaj edhe privilegji ekskluziv u takon atyre që janë single, por nuk njeh as moshë, as kufij. Por ka disa gjëra që duhet të dini dhe të mbani në mend sepse qasjet tona janë të suksesshme dhe arrijnë qëllimin e dëshiruar.Pse flirtohet – Sipas një studimi të Universitetit të Illinois, flirtohet për gjashtë arsye të ndryshme: seks, argëtim (duke fituar një person është si një sport), eksplorim (duke kuptuar se si do të ishte me atë person), arsye relacionale (thellimin e marrëdhënies) për të rritur vetëvlerësimin dhe arsye funksionale (merrni diçka nga tjetri).


Burrat flirtojnë kryesisht për të pasur favore seksuale, ndërkohë që gratë drejtohen kryesisht nga arsyet relacionale.


Çështje stili – Një tjetër studim, kësaj radhe i Universitetit të Kansasit, tregon se ka pesë stile të ndryshme të kapjes: stili tradicional, në të cilin pret që ai të bëjë lëvizjen e parë; fizike, në të cilën ne përpiqemi të hyjmë në kontakt të prekshëm me personin që jemi të interesuar; qasja e sinqertë, në të cilën përpiqemi ti hapemi dhe ta bëjmë atë të hapur me ne; argëtuese (në të cilën është e bazuar në shaka dhe lojë); dhe ai i sjellshëm, ku sillemi me edukatë dhe pa bërë asnjë aluzion ndaj seksit.


Kontakt vizual – Është një element shumë i rëndësishëm dhe thelbësor. Një vështrim i pandërprerë i përbashkët për të paktën dy minuta me një të huaj mund të rrisë ndjenjën e tërheqjes në mënyrë eksponenciale. Ne gjithashtu i kushtojmë vëmendje gjuhës së trupit: me fjalë është e lehtë të gënjejmë, por gjestet tona tregojnë në mënyrë të pashmangshme besimin tonë te vetja dhe dobësitë tona. Për të qenë i suksesshëm ju duhet të keni besim, buzëqeshje (jo shumë!) Dhe mendoni pozitivisht.


Shprehjet në plan të parë – Edhe para fillimit të bisedës, mund të bëjmë një përshtypje të mirë me qëndrimin tonë, veçanërisht me pamjen dhe shprehjen e fytyrës. Një studim i kryer në vitin 2011 nga psikologu Jessica Tracy i Universitetit të British Columbia zbuloi se burrat dhe gratë heteroseksuale dallojnë shumë nga ato shprehje të fytyrës që duken më tërheqëse. Në përgjithësi, gratë vlerësojnë shprehjet e lumturisë, ndërsa për burrat është ndër më pak tërheqëset. Meshkujt vlerësojnë shprehjen e krenarisë, ndërsa gratë i urrejnë ata; në mënyrë interesante, të dyja gjinitë gjejnë shprehje të druajtjes dhe madje edhe turpin relativisht tërheqës.


Biseda – Të fillosh të flasësh është një nga gjërat më delikate. Disa njerz preferojnë qasjen e drejtpërdrejtë (për shembull: Jeni shumë të këndshëm, pini diçka me mua?), Dhe ata që preferojnë pyetje të padëmshme mbi një temë të përgjithshme, si një pyetje rreth grupit muzikor të preferuar. Meshkujt zakonisht priren drejt sulmit të drejtpërdrejtë, ndërsa gratë vlerësojnë një qasje më graduale. Kujdes, nëse zgjedhim rrugën e pyetjeve: pas një përqasjeje të parë me shumë kujdes, është mirë të kalojmë drejt diçkaje më intime dhe më personale (pa e ekzagjeruar).


Kujdes me motin – Mund të duket kurioze dhe e çuditshëm, por një eksperiment, i kryer nga psikologu francez Nicolas Gueguen, ka treguar se edhe dielli ndikon. Një grupi të rinjve iu kërkua të sillnin gratë përgjatë rrugës për të kërkuar numrin e tyre të telefonit. Gjysma e vullnetarëve kanë operuar me një klimë me diell, të tjerët në një ditë me re. Shkalla e suksesit ka qenë më e mirë në dritën e diellit. Një prekje e lehtë – Një kontakt i vogël dhe i lehtë fizik mund të bëjë dallimin. Një kontakt miqësor, si shtyrja vetëm me shpatull, mund të na bëjë të kuptojmë nëse kjo vlerësohet. Nëse tjetri nuk tërhiqet, ju mund të lëvizni në një gjest më personal, të tilla si prekja e parakrahit ose përqafimi rreth shpatullës ose belit. Nëse jemi me fat atëherë, mund të shkojmë edhe më tej


Sytë te gardëroba – Në një mbrëmje ku doni të flirtoni pamja është thelbësore. Nëse rasti dhe vendndodhja janë formale, një hijeshi e caktuar është një domosdoshmëri: kravata për të është pak e sikletshme, por vetëm nëse jemi në një vend me të vërtetë shumë elegant: të gjitha rastet e tjera janë të tepruara. Por edhe bluza dhe kostumet sportive nuk janë të përshtatshme, edhe nëse konteksti është joformal: e drejta është, si gjithmonë në mes, si për mashkullin edhe për femrën.


Vishuni me të kuqe – Mund të jetë një buzëkuq i zjarrtë ose një veshje e kuqe, por është e sigurt që godet zemrën. E kuqja është një ngjyrë që shpreh fuqinë dhe vetëbesimin. Por, kujdes: një grua që vesh këtë ngjyrë gjithashtu përcjell idenë e të qenit më e hapur ndaj mundësisë së një përvoje seksuale. Sigurisht celulari, i fikur – E fundit, por jo më pak e rëndësishme: është e domosdoshme të fikni telefonin celular. Nuk ka asnjë vrasës më të keq për një tërheqje të sapolindur sesa shqetësimi i vazhdueshëm i zileve ose sinjaleve të njoftimit. Sinjalet, edhe nëse i injorojmë, janë një indeks i shpërqendrimit të ashpër dhe ofendues.


Gazeta Shqip