Lubjan (start)-N Slloveni, sht zhvilluar konferenca e Ministrave te Brendshm t Evrops Juglindore, ku Shqipria sht prfaqsuar nga zvendsministri i Brendshm Genc Strazimiri. Ministri i Brendshm i Sllovenis, Dragutin Mate tha se Shqipria vazhdon t ket rezultate impresionuese n luftn kundr, krimit t organizuar, korrupsionit dhe emigracionit t paligjshm. Kshtu u shprehZvendsministri i Brendshm, Strazimiri vuri theksin n bashkpunimin policor ndrkombtar duke e konsideruar intensifikimin e tij si nj domosdoshmri.N tre vitet e fundit bashkpunimi n rrafshin operacional midis Policis Shqiptare dhe partnereve evropiane ka
t mundur kurorzimin me sukses t 42 operacioneve t prbashkta me nj koeficient suksesi 100%-theksoi Strazimiri n konferenc.

Vlen t theksohet, vazhdoi Strazimiri, q gjat tre viteve t fundit numri i operacioneve ndrkombtare t zhvilluara sht rritur me mbi 80%.Strazimiri zhvilloi takime pune me zvendsministrin e Brendshm italian, z. Nitto Francesko Palma, ministrin e Brendshm t Sllovenis, Dragutin Mate, ministrin e Brendshm t Malit t Zi, z. Jusuf Kalamperovic, kryetarin e Delegacionit Austriak Gjeneral Franc Lange, zvendsministrin e Brendshm t Maqedonis, z. Xhefat Buci, Zvendsministrin e Brendshm t Bullgaris, z.Raif Mustafa, Drejtorin e Prgjithshm t Policis Greke, Gjeneral Lejtnant Vasilios Tsiatouras etj.Konferenca e 8 rajonale e Ministrave te Brendshm zhvillohet do vit n Brodo t Sllovenis, si nj organizim i vendeve te Evrops Juglindore pr koordinimn e prpjekjeve n luftn kundr krimit t organizuar dhe terrorizmit.