Superstuhia godet SHBA-teE shtune 09 Shkurt 2013 1242

Superstuhia godet SHBA-tePjesa verilindore e SHBA-ve dhe Kanadaja jane perfshire nga nje stuhi e fuqishme debore e cila deri me tani ka shkaktuar te pakten kater te vdekur ne dy vendetNe SHBA ka qene Nju Jorku ai qe eshte prekur fillimisht nga kjo stuhi dhe me pas edhe shtete te tjera verilindore si Masacusets duke zbritur me tej ne Nju Ingland Konektikat Nju Hempsher dhe Mein Trashesia e debores ka shkuar ne mbi 60 centimetra ndersa mund te arrije edhe me shume Sipas Sherbimit Kombetar te Meteorologjise ne SHBA kombinimi i dy rrymave polare dhe subpolare mund te prodhojne ate qe mund te konsiderohet si nje stuhi historike debore Te pakten 600 mije banesa nuk po furnizohen me energji elektrike ndersa eshte shkaktuar kaos ne trafikun rrugor dhe ate ajror Kompanite ajrore kane anuluar me shume se pese mije e 300 fluturime kete fundjave ne te gjithe vendin ndersa tre aeroportet e medha te Nju Jorkut dhe ai i Bostonit jane mbyllur Autoritetet kane paralajmeruar qytetaret qe te qendrojne ne shtepi dhe te mbledhin ushqime dhe ilace pasi situata mund te perkeqesohetp