Kryetarja e opozitës birmaneze, Aung San Suu Kyi arriti të premten në Oslo, për të tërhequr cmimin Nobel për Paqen.Në Oslo, Kyi pritet të mbajë një fjalim ditën e shtunë për pranimin Cmimit Nobel dhënë asaj që nga viti 1991.

Suu Aung u mirëprit nga Kryetari i Komitetit Norvegjez  të Nobel-it, Thorbjoern Jagland, dhe përfaqësues të qeverisë.

“Zonja nga Ranguni”, e cila do të mbushë 67 vjet më 19 qershor, do të mbajë fjalimin e saj ditën e shtunën në orën 13:00, në Oslo City Hall.