T hnn do t zhvillohet tenderi pr privatizimin e Operatorit t Sistemit t Shprndarjes (OSSH). Ministri i Ekonomis, Tregtis dhe Energjetiks, Genc Ruli, tha se n gar deri m tani jan katr kompani t huaja, przgjedhja e t cilave do t bhet me an t kritereve t vlersimit t ofertave. Ruli tha se do t vlersohen arktimet dhe humbjet, ndrsa risku i humbjeve do ti faturohet investitorit privat.Kompania q do t przgjidhet pr t qen pronare e OSSH, do t bj t mundur shprndarjen e energjis pr t gjith konsumatort, ndrsa do t furnizohet nga KESH, i cili do t jet organi q do t blej, prodhoj si dhe t kryej importet dhe eksportet e energjis.Liberalizimi i shprndarjes s energjis, sipas Rulit, do t sjell avantazhe pr t gjith qytetart, ndrsa ka paralajmruar se nuk do t ket rritje t mimit t energjis.