Ministri Tafaj merr pjesë në Konferencën e Ministrave të Arsimit të Këshillit të Evropës
Edukimi i vazhdueshm i msuesve sht cilsuar nga ministri i Arsimit, z. Myqerem Tafaj, si nj ndr prparsit kryesore t qeveris shqiptare, gjat konferencs s ministrave t Arsimit t organizuar nga Kshilli i Evrops prpara dy ditsh n Lubjan t Sllovenis. Ministri Tafaj foli pr arsimin n vendin ton, si nj nga prparsit kryesore t programit t qeveris shqiptare. Ai vendosi theksin n dyfishimin e buxhetit pr arsimin n vitet e fundit, pr reformat e thella t ndrmarra n sistemin arsimor dhe shkencor, duke u ndalur veanrisht n edukimin, trajnimin dhe ritrajnimin e msuesve, si aktor kryesor t reforms n arsim. “Konferenca kulmoi me arritjen e konkluzioneve praktike dhe prcaktimin e strategjive lidhur me politikat e edukimit t msuesve dhe dha orientime pr veprimtarin e ardhshme t Kshillit t Evrops n modelimin e shoqrive t qndrueshme demokratike”, - bri t ditur dje Ministria e Arsimit dhe e Shkencs.


Ditn e par t punimeve t konferencs, gjat sesioneve t puns n grupe, ministri Tafaj drejtoi punimet e njrit prej tri sesioneve, ku u trajtua tema “Partneritetet dhe krijimi i rrjeteve n arsim”. shtjet m t rndsishme q u diskutuan gjat punimeve n kt sesion, ishin format e partneritetit dhe qeverisja demokratike pr krijimin dhe zhvillimin e dialogut ndrkulturor dhe t menaxhimit t diversitetit kulturor; mbshtetja q mund t jap Kshilli i Evrops n kt drejtim dhe domosdoshmria e trajnimit t stafit arsimor pr t marr pjes n partneritete dhe pr t mbshtetur qeverisjen demokratike t institucioneve arsimore. Pas prfundimit t punimeve t sesionit t 23-t t konferencs, ministrat e Arsimit t 5 vendeve t Evrops Juglindore morn nj vendim t ri pr vazhdimin e bashkpunimit rajonal n fushn e arsimit dhe shkencs apo t vijimit edhe n t ardhmen t “Nisms pr Reformn n Arsim n Evropn Juglindore (ERI SEE), duke nnshkruar nj memorandum t ri mirkuptimi.