Pun intensive pr prgjigjet e pyetsorit t BE-s, kjo ka qen krkesa q Ministri i Arsimit dhe Shkencs Myqerem Tafaj q i drejtoi stafit t tij gjat nj takimi t zhvilluar n ministri. Tafaj ju komunikoi mnyrn se si MASH do t prmbush dy kapituj nga pyetsori i BE-s.
Ai theksoi se pika m e fort e Ministris s Arsimit sht pjesmarrja e bots akademike n vendimarrje. Pr prgatitjen e pyetsorit do t angazhohen ekspertt m t mir t Universiteteve publike dhe private, si edhe pjesmarrs nga shoqria publike dhe private. Gjat ktij takimi Ministri Tafaj vlersoi se ky pyetsor jep mundsin pr t reflektuar pr t gjitha reformat e rndsishme q jan
deri tani n arsim dhe shkenc.