Tafaj financimi i UniversiteteveE merkure 09 Janar 2013 1549

Tafaj financimi i UniversiteteveSkema e shumeperfolur e financimit te universiteteve nuk do te aplikohet para zgjedhjeve te qershorit

Ky fakt eshte pranuar nga vete  ministri i arsimit Myqerem Tafaj i pyetur nga Vizion Plus Skemes se financimit te arsimit te larte i parapriu procesi i rankimit te universiteteve ku moren pjese dhe shkollat e larta private per te ndare financimet sipas renditjes Ky procesi u bojkotua nga universiteti publik i Tiranes pasi drejtuesit e tij kerkuan qe me pare te behej akreditimi Ndersa per arsimin parauniveristar minisitri Tafaj deklaroi se kete vit  nxenesit e  Kosoves dhe Shqiperise do te kene te njejtat tekste per lendet e Gjuhes Shqipe dhe Historise Ministri i Arsimit ka premtuar lehtesi per femijet e emigranteve qe jane kthyer dhe mesojne ne shkollat shqiptare Pavaresisht nivelit  asnje prej tyre do nuk do te rrezikoje humbjen e  vitit shkollor Ndersa per maturantet e kthyer e emigracioni dhe qe do te aplikojne maturen shteterore do te shihet  cdo rast i vecuar sipas ministrit
p p

p