Transmetuar me 23062015 - 1347
Tirane 23 qershor 2015 NOAal- Ministri i Brendshem Saimir Tahiri i cilesoi zgjedhjet e 21 qershorit si me te mirat e mbajtura ndonjeherebr
br
Ne nje dalje per mediat mesditen e sotme nga MPB ai tha se tashme qe procesi zgjedhor eshte ne rrugen e perfundimit eshte e qarte se fituesit me te pare  te zgjedhjeve jane qytetaret te cilet demonstruan standardin me te lartebr
br
Ai tha me tej se fale vullnetit per zgjedhje te lira dhe te ndershme nuk u cenua vullneti i zgjedhesve ne te 61 bashkitebr
br
Tahiri deklaroi se zgjedhjet e se dieles jane deshmia e qarte se kur vullneti i institucioneve shkon ne sherbim te qytetareve zgjedhjet e lira dhe te ndershme jane teresisht te mundshme ne Shqiperibr
br
Ministri nenvizoi se fituan zgjedhjet e lira dhe te ndershme demokracia dhe shteti ligjorbr
br
Fituan te gjithe ky eshte suksesi i vertete sot por mbi te gjitha nisja per te ndertuar standarde demokratike per zgjedhje te lira dhe te ndershme Standard qe nuk mund te zhbehet Falenderoj gjithe kandidatet dhe perfaqesuesit e partive politike qe garantuan mbarevajtjen e qete te procesit zgjedhor Per te garantuar nje proces te rregullt ne permbushje te standardeve demokratike bashke me perfaqesuesit e opozites deshmuam se ne na ndajne partite por se vullneti i qytetareve dhe respektimi i tij eshte i mundshem ne saje te bashkepunimit u shpreh Tahiribr
br
Ne vijim ai falenderoi Prokurorin e Pergjithshem dhe Drejtorin e Pergjithshem te Policise per te vendosur para pergjegjesise kedo qe cenon ligjin dhe rendinbr
br
Gjithashtu ai falenderoi kandidatet qe me kontribuuan qe keto zgjedhje te jene me te mirat te realizuara ndonjehere ne Republiken e Shqiperisebr
br
Ne vijim Ministri i Brendshem informoi se gjate procesit zgjedhor kane nisur dy procedime penale njeri kryesisht nga policia dhe se te dy rastet do te hetohen nga Prokuroria dhe se pergjegjesit do te perballen me pasojatbr
br
Tahiri beri me dije se personat e hetuar jane komisionere te partive ne Bulqize dhe 8 qytetare po ndiqen ne gjendje te lireaynoaalbr
br
Komentoni mbi kete lajm me poshte Nese keni dicka per te raportuar mbi kete teme na shkruani tek prnoaal

PUBLICITETlang enUS

p idlastbrbr