Kuvendi i Shqipris miratoi dje dy projektligje dhe nj akt normativ, t cilat jan me rndsi n drejtim t reforms ligjore dhe zhvillimit ekonomik t vendit. Draftet q do t kthehen n ligje me botimin n fletoren zyrtare jan ai “Pr kundrvajtjet administrative”, “Pr disa ndryshime dhe shtesa n ligjin nr. 9975, dat 28.07.2008 “Pr taksat kombtare” t ndryshuar” dhe akti normativ nr.1, dat 5.5.2010 "Pr disa ndryshime dhe shtesa n ligjin nr. 9663, dat 18.12.2006 "Pr koncesionet" t ndryshuar”. Objektiv i ligjit “Pr kundrvajtjet administrative” sht prcaktimi i rregullave pr konstatimin dhe shqyrtimin e kundrvajtjeve administrative, prcaktimi i procedurave dhe afateve t ankimimit t akteve, q vendosin ndshkime apo sanksione administrative, si dhe prcaktimi i procedurave t ekzekutimit t ktyre sanksioneve. Deputett dhe ministri i Financave, Ridvan Bode, e vlersuan ndr t tjera projektligjin si elsin e reformave pr konsolidimin e t drejts n Shqipri dhe si standard trsisht evropian, n marrdhniet mes administrats shtetrore dhe biznesit e publikut n trsi. Projektligji “Pr disa ndryshime dhe shtesa n ligjin nr. 9975 dat 28.07.2008 “Pr taksat kombtare” t ndryshuar”, i hartuar me konsulencn e ekspertve t BE-s, ndryshon n disa elemente formuln e llogaritjes s takss pr makinat e importuara t prdorura, duke hequr taksn fikse pr vitet e prodhimit (10 vjet) gjithashtu rrit dhe koeficientin. Tjetr mas sht fakti se taksa e makins s importit do t paguhet kurdoher q shitet mjeti, brenda territorit t vendit. Deputett miratuan gjithashtu dhe rezolutn pr vlersimin e veprimtaris s Autoritetit t Konkurrencs pr vitin 2009, si dhe rezolutn pr vlersimin e puns s Autoritetit t Mbikqyrjes Financiare, pr vitin 2009. Pas betimit t zonjs Irma Baraku si komisionere pr Mbrojtjen nga Diskriminimi, Kuvendi i Shqipris miratoi strukturn, organikn dhe nivelin e pagave pr Institucionin e Komisionerit.