Transmetuar me 30042014 - 2113
foto ilustruese

PUBLICITET

Ne mjekesine popullore ajo eshte cilesuar mbreteresha e bimeve ndersa ne mjekesine moderne keshillohet si nje nga bimet me te pasura me vitamina A C dhe K Behet fjale per hithrenbr
br
Efektet e perdorimit te saj jane te menjehershme Reumatizma semundja e moshes se trete kurohet me se miri me hithrabr
br
Per te pergatitur cajin nevojitet nje luge nga bima e thare dhe e grimcuar Kjo mase hidhet ne nje gote me uje te nxehte dhe lihet ne qetesi per 15 minuta Me pas kullohet dhe pihet 3 here ne dite nga nje gote Dhimbjet reumatizmale mund te kurohen edhe duke vene bimen e fresket ne kontakt te drejtperdrejte me lekuren Vendi i dhimbjes rrihet me bimen e fresket derisa te dallohet nje si pulle gjaku Raste te tjera qe rekomandohen nga mjekesia moderne per kurimin me hitherbr
br
- Efektet stimuluese te hithres ndihmojne per prodhimin e qumeshtit dhe rritjen e energjise pas lindjesbr
br
- Larja e kokes me ujin e hithres keshillohet per ata qe kane probleme me rritjen e ngadalte te flokevebr
br
- Hithra eshte forcues natyror i testosteronit i cili ndihmon ne rritjen e vitalitet tek meshkujtbr
br
- Nje efekt te menjehershem jep kjo bime edhe ne rastet e diarese Perdorimi i cajit te hithres ben qe diareja te kaloje shpejt dhe lehte Noaal

lang enUS

p idlast