brbrThellohet konflikti presidence-mazhorance per emerimet ne Gjykaten e Larte Kur nuk eshte mbushur nje jave nga konsultimet qe presidenti zhvilloi me kreret e grupeve parlamentare per 2 vende vakante ne kete gjykate Gramoz Ruci dhe Petrit Vasili i jane drejtuar me nje leter kreut te shtetit duke i kerkuar te rihape procesin e kandidimit per emerimet ne Gjykaten e Larte Dy kreret e grupeve parlamentare te maxhorances Ruci e Vasili nuk jane treguar te kursyer ne kritikat drejtuar kreut te shtetit duke theksuar ne kete leter se nga Presidenti kerkohet nje proces perzgjedhes bazuar ne kriteret ligjore dhe jo ne perceptimet personale e as ne parapelqimet politike Takimet tona kane qene formale dhe ne asnje rast nuk jemi njohur me shkallen e plotesimit te kritereve objektive nga secili kandidat Ruci e Vasili jane te qarte per rrugen se si mund te arrihet bashkepunimi per Gjykaten e Larte Te rihapet procesi i kandidimit duke mos e mbajtur ate peng te listave te meparshme Procesi perzgjedhes e konsultues te jete sa me transparent nepermjet nje seleksionimi korrekt e te paanshembr
Konflikti mes mazhorances dhe presidentit per vendet ne Gjykaten e Larte ka filluar muaj me pare dhe mazhoranca nuk ka hezituar te kritikoje procesin ne media ashtu sic nuk ka hezituar tia tregoje me vote qendrimin e saj Presidentit duke i rrezuar 3 kandidatura per Gjykaten e Lartebrbr
br